غلبه بر تنبلی

غلبه بر تنبلی:
تنبلي نوعی عادت که در ما انسانها به مرور نهادینه شده است.
- هدفمند نبودن و اولویت نداشتن :نداشتن اولويت بندي و هدفمند نبودن یکی از دلایل مهم تنبلی است . اگر اولویت بندی درستی نداشته باشیم از انجام کارهایمان باز خواهیم ماند.
- باور اشتباه و لذت جوئی: اکثر مردم با این فکر و باور اشتباه که باید الان را غنیمت شمرد و فقط باید از این لحظه لذت برد، کارهای دیگری انجام نمی دهند و تمایلی به هیچ کاری ندارند.
- کمال گرايي : عده ای هم به دليل کامل گرا هستند و دوست دارند تمام کارهایشان بي عيب و نقص باشد و به همین خاطر از انجام کارهايي که فکر مي کنند ضعف دارند،دست برميدارند.
- لجبازي: برخی افراد به دليل دلخوري از فرد ديگري، به طور آگاهانه و به خاطر لجبازي از انجام کارهاي مهم و تاثير گذار در زندگي شان سر باز مي زنند که اين هم يک نوع تنبلي محسوب مي شود.
- درشت نمايي و ريز نمايي کارها : برخی افراد انجام کارها را در ذهن شان آن قدر بزرگ مي کنند که از مواجه شدن با آن وحشت مي کنند و گاهي هم کارها را آن قدر کم اهميت و ساده مي بينند که مدام زمان انجام آن را به عقب مي اندازند که اين هم نوعي تنبلي محسوب مي شود.
- خانواده ها : بعضي پدر و مادرها با رفتارهايشان، فرزندان را تنبل بار مي آورند. زمانی که هرگز به فرزندانشان مسئوليتي نمي دهند و یا همه امکانات رفاهي را براي در اختیارشان قرار می دهند، غیر مستقیم آنها را تنبل و تن پرور می کنند و به این شکل تحويل جامعه میدهند.
راهکارهاي غلبه بر تنبلی و کنار گذاشتن آن:
آماده کردن مقدمات:
قبل از انجام و شروع هر کاري، مقدمات آن را فراهم کرده و نسبت به انجام آن کار آگاه تر باشید با اینکار شما مسلط تر خواهید بود و همچنین سرعت عمل بيشتر خواهید داشت.
شناسائی موانع رواني:
مراقب سطح انرژي خود باشيد به اندازه کافی بخورید و بخوابید و ورزش کنید و سطح انرژی خود را بالا نگه دارید.
دادن پاداش به خود:
نسبت به کاری که انجام میدهید برای خودتان پاداشی به تناسب کارتان تعیین کنید و با این شکل اهرم لذت در ذهن شما فعال تر میشود و با قدرت جلوتر خواهید رفت.
قـــــــــــــدم اول :
کافیه قدم اول را محکم تر بردارید و با این کار انرژی خواهید گرفت . زمانیکه قدم اول را برمیدارید و خودتان را درگیر کار می کنید چون قسمتی از راه را رفته اید برایتان روحیه میشود و انجام مابقی کار راحت تر خواهد بود.
زمانبندی کارها و متعهد بودن به آن:
کارهایتان را اولویت بندی کنید و سپس یک بازه زمانی برایشان تعین کنید و متعهد بشوید در آن زمان تعیین شده بتوانید آنرا انجام دهید. همینطور باید چشم انداز بزرگ و دید بلند مدت داشته باشید و اهداف را کوچک کرده و آرام آرام آنها را انجام دهید. زمانی اهداف بزرگ محقق خواهند شد که به بخش های کوچک از اهداف کوچک تبديل شوند. برنامه شلوغی نداشته باشیم و طبق اولویت بندی کارها را روزانه انجام دهیم.
دورنگه داشتن خود از افکار منفی:
همیشه ذهن مان را با افکار مثبت پر کنیم و خوش بین تر باشیم و همین طور از خودمان انتظارات بیش از حد نداشته باشیم و کمی بیش از توانمان بهتر باشیم و از افکار منفی بپرهیزید.
اعتماد به نفس:
منتظر پایه نباشید، منتظر نباشید کسی شما را به جلو حل دهد و براتون انگیزه و روحیه بدهد. خودتان دائما به خودتان روحیه و انگیزه بدهید و مربی خودتان باشید. و دائما حس موفق بودن را در خودتان پرورش بدهید و اعتماد به نفس تان را بالاتر ببرید. از جملات انگیزش و روحیه بخش استفاده کنید و سطح انگیزه تان را بالا نگه دارید.
↵میتونید مقاله اعتماد به نفس را هم بخونید
اجبار و لذت پایان کار:
از کلمه ” باید” استفاده نکنیم. مثلا” ” من باید این کار را امروز انجام بدهم”. در اینصورت مغزمان و ذهنمان مقاومت بیشتری خواهد کرد ، بجای آن میتوانیم از اهرم لذت استفاده کنیم و به خودمان مزایای پس از رسیدن و امجام آن کار را یادآور بشیم.
اتمام کار با موفقیت :
هر کاری که شروع میکنیدرا باید تمام کنید و کارها را نصف و نیمه ول نکنید . هيچ چيز خسته کننده تر و ناامیدانه تر از ناقص گذاشتن کارها نيست، اما وقتي کاري را با موفقيت به پايان مي رسانيد انرژي می گیرید و اعتماد به نفس تان بیشتر میشود .
شروع کارهای کوچک:
کارهای بزرگ و هدف های بزرگ در ابتدا و اول راهتان ، نه تنها برایتان خوب نیستند بلکه شما را از ادامه راه باز میدارند و میل و انگیزه را از شما خواهند گرفت. سنگ بزرگ علامت نزدن است. زمانی که کار را ناتمام می گذاریم و یا انجام نمی دهیم احساس ناامیدی می کنیم و به شدت روی اعتماد به نفس و عزت نفسما تاثیر می کذارد. پس شروع کنید آنهم با کارهای کوچک.
پیدا کردن یک همراه:
اگر میتوانید یک همراه و حریف نسبت به هدفتاو و در راستای هدفتان و کارتان پیدا کنید.داشتن یک همراه میتواند به شما کمک کند تا بر تنبلی غلبه کنید. زمانی که شما برنامه هایتان را با یک فرد به خصوص و به صورت همزمان پیش می برید، اینکار به شما انرژی و انگیزه میدهد و حتی در زمانهایی که احساس تنبلی و بی انگیزگی می کنید هم به برنامه خود باز گردید. برای مثال هنگام رفتن به باشگاه ورزشی احساس تنبلی و بی حوصلگی کنید، یک همراه و حریف تمرینی می تواند انگیزه شما را برای ورزش کردن چند برابر کند و شما را به انجام آن تشویق کند.
نظم و انظباط داشته باشید:
بینظمی و آشفتگی، انرژی زیادی از شما می گیرد. وقتی اطراف تان بههم ریخته و نامرتب است، انگیزه و انرژیتان به شدت افت میکند. میزکار نامرتب، اتاق نامرتب و بههم ریخته، همه و همه باعث میشوند نظم ذهنتان بر هم بخورد و برای فرار از این درگیری ذهنی، به آسانترین راه یعنی اجتناب از حل مسئله و تنبلی روی بیاورید.
انگیزه و روحیه دادن به خود:
از شکست خوردن نترسید. در بدترین شرایط اگر هم شکست خوردید یه تجربه گرانبها بدست می آورید که خیلی بهتر از تنبلی هست پس شروع کنید و اقدام کنید و دست روی دست نگذارید. دائما به خودتان تلقین های مثبت بکنید و به خودتان بگوئید ” من می توانم” ، ” من با برنامه ریزی از عهده هر کاری برمیایم” ، ” هیچ کاری نیست که من نتوانم انجام بدهم و از پس هر کاری می توانم بربیایم” …. و خودتان را باور داشته باشید که توانمند هستید. از هیچ کس و هیچ چی انتظار نداشته باشید و به خدا توکل کنید و شروع کنید. وقتی روی پای خودتان می ایستید و با توکل و ایمان به خدا شروع می کنید ، خدا و کائنات هم یاری تان خواهند کرد.
هرگز تسلیم نشوید:
هرگز و هرگز تسلیم نشوید و عقب نکشید. در راه رسیدن به هدف یا اهدافتان شاید کلی مانع و چالش باشد . هرگز کوتاه نیائید و با یک مشکل یا چالش عقب نروید. به خودتان یادآور شوید که برای هدفی مهم قدم برداشته اید و تغییر درد دارد و باید این درد را تحمل کنید و انرژی بزارید و تحمل سختی را داشته باشید و با قدرت جلو بروید.
دیدگاهتان را بنویسید